Joost Ligthart

Joost Ligthart

Joost Ligthart

Laat ik me even voorstellen:

Allereerst ben ik vader van 3 prachtige kinderen en gelukkig getrouwd met mijn vrouw Nika. Ik ben ook lekker sportief en heb vanaf mijn 9de tot mijn 21ste op hoog niveau gefietst. Je vindt mij tegenwoordig dan ook nog regelmatig op mijn racefiets of mountainbike, maar dan wel alleen met mooi weer. Daarnaast kom je me ook wel eens tegen op de padelbaan, bij een bokszaktraining of in de winter op de schaats.

Met heel veel plezier woon ik in Amsterdam, ik ben echt een stadsmens en hou van de reuring op straat. Ik vind het prettig als ik mensen om me heen zie en vind de anonimiteit die de stad meebrengt ook erg fijn.

Ik heb mijn middelbare school in Hoorn gedaan en ben daarna fiscaalrecht gaan studeren aan de UvA in Amsterdam. Al tijdens mijn studie ben ik als belastingadviseur gaan werken, eerst bij EY en later bij HBK. In 2005 heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik gaan ondernemen in de zakelijke reisbranche. Zoals je zult verwachten was ik natuurlijk altijd de financiële man binnen deze bedrijven, maar daarnaast hield ik mij ook bezig met de sales en het optimaliseren van de bedrijfsprocessen. In 2019 heb ik mijn aandelen verkocht en heb ik na een korte sabbatical mijn oude vak weer opgepakt. Sinds begin 2021 ben ik met René en Jos een nieuw avontuur aangegaan en zijn we dit prachtige bedrijf Meer dan boekhouder begonnen.

Als ondernemer (en zoon uit een ondernemersgezin) ken ik de klappen van de zweep en weet wat er allemaal komt kijken bij het succesvol opbouwen en uitbouwen van jouw onderneming. Andere mensen omschrijven mij wel eens als “de rots in de branding”. Ik kan goed luisteren en weet de juiste vragen te stellen om tot de kern van een probleem te komen. Met mijn ondernemerservaring en fiscale en financiële kennis wil ik dan ook graag de klanten van Meer dan boekhouder helpen om de volgende stap te kunnen maken met hun onderneming.